Kip

Surinaamse pindasoep


download

Ingrediënten:

  • 350 gram kippendijenfilet
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Surinaamse pindakaas)
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
  • 5 pimentkorrels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 Madame Jeanet peper
  • 3 takjes selderij

Bereidingswijze:

  • De kip in ruim water gaarkoken, zet het kookwater appart.
  • Doe de kip daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken. Laat de kip even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • Zeef 800 ml kookwater door een zeefdoek en breng het weer aan de kook
  • Voeg 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost en voeg de pimentkorrels, laurierbladeren en de gepluisde kippendijenfilet toe
  • Voorzichtig omroeren en doe de Madam Jeanette peper er bovenop, let op, de peper mag niet kapot gaan, anders wordt de soep veel te heet.
  • Kook de soep rustig 10-15 minuten door.
    Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.

Serveertip:

Serveer de soep  met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Surinaamse Rijst Gerechten) of lang korrelig rijst.  garneer met de selderij (fijn gehakt). en doe er evt wat touge bij

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.