Ingrediënten:
- 350 gram kippendijenfilet
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Surinaamse pindakaas)
- 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
- 5 pimentkorrels
- 2 laurierbladeren
- 1 Madame Jeanet peper
- 3 takjes selderij
Bereidingswijze:
- De kip in ruim water gaarkoken, zet het kookwater appart.
- Doe de kip daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken. Laat de kip even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
- Zeef 800 ml kookwater door een zeefdoek en breng het weer aan de kook
- Voeg 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost en voeg de pimentkorrels, laurierbladeren en de gepluisde kippendijenfilet toe
- Voorzichtig omroeren en doe de Madam Jeanette peper er bovenop, let op, de peper mag niet kapot gaan, anders wordt de soep veel te heet.
- Kook de soep rustig 10-15 minuten door.
Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.
Serveertip:
Serveer de soep met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Surinaamse Rijst Gerechten) of lang korrelig rijst. garneer met de selderij (fijn gehakt). en doe er evt wat touge bij
Categorieën:Kip, Proteïnen, Recepten per Land, Soep, Surinaams