Naar een recept van Annemie Picqueur waarvoor dank
Ingrediënten
- 1 wild konijn (buiten het wildseizoen kan je tam nemen)
- 2 grote uien
- 3 sjalotjes
- 5 teentjes knoflook
- 1 kg verse vijgen
- 1 kg mirabellen (een soort pruimen die je vaak ook in de zuiderse landen vindt) –
- glaasje mavrodaphne
- oregano
- tijm
- 2 kaneelstokjes
- komijn
- peper en zout
- 2 kruidnagels
- jeneverbessen
Bereiding
Bak het konijn voor in een pan tot het mooi bruin ziet. Kop, lever, hart, nieren meebakken. Dit geeft extra smaak.
Ondertussen in een braadpan fijn gesneden uien en sjalot fruiten en de geplette knoflook bijvoegen.
Konijn toevoegen (zonder de kop en ingewanden) pruimen ontpitten en toevoegen – vijgen in stukken snijden en toevoegen (niet schillen) – glaasje mavrodaphne toevoegen en nog wat water tot het konijn net niet onderstaat – kruiden en kippenbouillon blokje toevoegen.
Alles laten sudderen op een zacht vuurtje gedurende 1,5 à 2 uur.
Saus indikken met wat sausbinder of maïzena.
Serveertip
Wij aten dit met Griekse patatjes en een salade van nashipeer, paprika’s in alle kleurtjes geraspte wortel en peterselie.
Of gewoon rijst
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kerstmenu, Recepten per Land, Wild